Erfaringer og fortellinger fra mikroforlag

Selvpublisering er blitt den nye trenden i bokbransjen. Noen kaller seg indieforfatter, noen satser alt og etablerer eget forlag for å gjøre dette profesjonelt og med et større eierskap til eget åndsverk. Bevisstheten om eierskap til eget åndsverk øker blant forfattere, som i større grad stiller egne krav til både boken og inntektene som følger.

I denne samtalen får vi høre fra tre med eget mikroforlag om hvordan de har opplevd det å skulle være sin egen forlegger. Hvordan tar bransjen imot dem? Hvilke utfordringer møter de på? Hvordan er det norske systemet tilrettelagt for at forfattere selv kan forlegge egne bøker? Vi tar debatten med tre som har svært forskjellige innfallsvinkler til temaet. Samtale med Nina Grove Hansen, Linn Tesli og Christina Aas.

Christina Aas skriver dikt om det å måtte stå gjennom store utfordringer i livet uten å gi opp. Diktene er nå satt sammen til diktsamlingen «Døren som ble lukket står åpen nå». Utgitt som indieforfatter.

Nina Grove Hansen er en hyppig brukt og meget kompetent redaktør som har utgitt bok om dramaturgi og selvredigering på eget forlag Ad hoc.

Linn Tesli er både forfatter, illustratør og omslagsdesigner. Hun har utgitt 26 bøker på eget forlag, for det meste fantasy og på engelsk. Hun driver mikroforlaget Charmed Ink.

Vi bryr oss om ditt personvern, og benytter bare nødvendige og funksjonelle informasjonskapsler.  Les mer