FORFATTERE 2022

Her er forfatterne vi hadde besøk av i 2022. Forfatterne som kommer 26. august 2023 blir annonsert nærmere sommeren.

Vigdis HjorthVigdis Hjorth
Vigdis Hjorth
Vigdis HjorthVirkelighetslitteratur
Med nærmere 30 utgivelser av romaner, noveller, essaysamlinger og barnebøker er Vigdis Hjorth et helt sentralt forfatterskap i norsk samtidslitteratur, og hun har mottatt en rekke priser for bøkene sine.
Siri PettersenSiri Pettersen
Siri Pettersen
Siri PettersenKjent for fantasylitteratur
Siri Pettersen gjorde sin forfatterdebut med fantasyromanen “Odinsbarn” i 2013. De to neste årene fulgte romanene “Råta” og “Evna”. I 2020 kunne hennes mange lesere glede seg over “Jernulven”, som er første bind i en ny romantrilogi som utspiller seg i samme univers som “Ravneringene”.
Simon StrangerSimon Stranger
Simon Stranger
Simon StrangerKjent for romaner og barnebøker
Simon Stranger har utgitt en rekke romaner i tillegg til tre barnebøker. I 2018 mottok han Bokhandlerprisen for “Leksikon om lys og mørke”.
Torbjørn FærøvikTorbjørn Færøvik
Torbjørn Færøvik
Torbjørn FærøvikKjent for historie- og reiselitteratur
Torbjørn Færøvik har utgitt en rekke reiseskildringer og andre bøker om Kina og India. Han har blitt tildelt Brageprisen tre ganger. I 2020 kom Færøvik med boka “Kina på 200 sider. Fra de første dynastiene til dagens stormakt”.
Hanne Kristin RohdeHanne Kristin Rohde
Hanne Kristin Rohde
Hanne Kristin RohdeKjent for politikrim
Hanne Kristin Rohde er jurist, forfatter og foredragsholder. Fra 2002 var hun toppleder i Oslopolitiet, fram til hun i juni 2014 sa opp jobben. Samme år ga hun ut sin første kriminalroman, “Mørke hjerter”, som ble en salgssuksess. Etter dette har hun utgitt ytterligere fire kriminalromaner i Wilma Lind-serien.
Gro DahleGro Dahle
Gro Dahle
Gro DahleKjent for dikt, romaner og mye mer
Gro Dahle bor på Tjøme og har siden sin debut i 1987 en rekke diktsamlinger, barnebøker og billedbøker. Hun har også utgitt dramatikk, noveller og romaner, og i 2021 kom hun med science fiction-romanen “Tolv lysår”.
Hanne ØrstavikHanne Ørstavik
Hanne Ørstavik
Hanne ØrstavikKjent for å skildre nære relasjoner
Hanne Ørstavik debuterte med romanen “Hakk” i 1994. I 2019 utga hun sin fjortende roman, “Roman. Milano”, og i 2020 kom romanen “Ti Amo” som handler om en som mister sin kjære i sykdom. Hanne Ørstavik har mottatt en lang rekke priser for sitt forfatterskap.
Ingeborg ArvolaIngeborg Arvola
Ingeborg Arvola
Ingeborg ArvolaKjent for romaner
Ingeborg Arvola debuterte høsten 1999 med romanen “Korellhuset”. Hennes roman “Neiden 1970” regnes som nyskapende innen den kvenske litteraturen. I 2022 kom hun med den kritikerroste romanen “Kniven i ilden”.
Hilde ØstbyHilde Østby
Hilde Østby
Hilde ØstbyKjent for bøker om hjernen
Hilde Østby har skrevet flere bøker med hjernen som tema. I 2020 utga Hun boka “Kreativitet. Hjernevitenskapen bak ideene og hvorfor dagdrømmerne skal redde verden”, der hun forteller om hvordan hennes egen hjerne begynte å oppføre seg annerledes etter en kraftig hjernerystelse.
Kristian Krohg-SørensenKristian Krohg-Sørensen
Kristian Krohg-Sørensen
Kristian Krohg-SørensenKjent for historiske tegneserier
Kristian Krohg-Sørensen arbeider som skribent, oversetter og illustratør. Guttedrømmen om å lage tegneserier ble til virkelighet da han i 2015 debuterte med tegneseriebiografien “Gulosten. Liv i helvete” om Bastøy-gutten, spritsmugleren og motstandsmannen Johannes Sigfred “Gulosten” Andersen.
Anja RøyneAnja Røyne
Anja Røyne
Anja RøyneKjent for populærvitenskap
Anja Røyne er fysiker, forfatter og forsker, og engasjerer seg i å formidle hvordan verden rundt oss er skrudd sammen. Hennes første bok “Menneskets grunnstoffer: Byggeklossene vi og verden er laget av” vant en Bragepris i 2018, og i 2020 kom boka “Varm klode, kaldt hode: løsninger på klimakrisen”.
Reidar MüllerReidar Müller
Reidar Müller
Reidar MüllerKjent for geologiformidling
Reidar Müller er geolog, journalist og forfatter, og tar for seg naturvitenskapelige temaer i tekstene sine. Han er kjent for bøker som blant annet “Det som ble Norge” og “Skogens historie”, og er i år aktuell med “Ild og is - en kort innføring i klimaets historie”.
Mikkel VikaMikkel Vika
Mikkel Vika
Mikkel VikaKjent for noveller
Mikkel Vika har skrevet “Nowa Huta”, en novellesamling om menneskeskjebner i flere østeuropeiske land. I 2019 kom novellesamlingen “Jeg vil helst ikke være her”, med tematikk fra oppveksten i Tønsberg, og i boken fra 2022, “Til hundene”, fortsetter han utforskningen av nære relasjoner.
Ninni NyhusNinni Nyhus
Ninni Nyhus
Ninni NyhusKjent for performance
Ninni Dahle Nyhus er videokunstner og forfatter. I 2021 ga hun ut tekstsamlingen “Jeg fant en måne i navlen”. Ninni Nyhus er datteren til forfatteren Gro Dahle og tegneren Svein Nyhus. Hun har blant annet laget videoer under profilnavnet McZaint.
Eystein HanssenEystein Hanssen
Eystein Hanssen
Eystein HanssenKjent for litteraturvitenskap
Eystein Hanssen er forfatter, journalist og filmskaper. Han har skrevet sju krimromaner med karakteren Elisabeth Sunee Rathke (Elli) i hovedrollen. I 2021 utga han spionthrilleren “Kokong”, som er den andre boka i serien om frilansjournalisten Nora Wold.
Terje Holtet LarsenTerje Holtet Larsen
Terje Holtet Larsen
Terje Holtet LarsenKjent for samtidslitteratur
Med “Den magre kvinnen i hagen i flukt med tennisbanene” kom Terje Holtet Larsen i 2022 med sin tolvte roman. For romanen “Dilettanten” mottok han i 2012 Riksmålsforbundets litteraturpris.
Espen HaavardsholmEspen Haavardsholm
Espen Haavardsholm
Espen HaavardsholmKjent for et litterært liv
Espen Haavardsholm er en sentral skikkelse i den forfattergenerasjonen som debuterte i annen halvdel av 1960-årene. Sitt gjennombrudd som forfatter fikk han i 1971 med prosasamlingen “Zink”, og ved siden av en rekke romaner har han også utgitt novellesamlinger, essaysamlinger og biografier.
Bjørn BottolvsBjørn Bottolvs
Bjørn Bottolvs
Bjørn BottolvsKjent for spenningslitteratur
Bjørn Bottolvs har jobbet i politiet i over 30 år, og hans kriminalromaner kjennetegnes ved solid innsikt i den vanlige politimannens arbeid og tilværelse.
Willy AagreWilly Aagre
Willy Aagre
Willy AagreKjent for brede kunnskaper
Willy Aagre (f. 1949) er professor i pedagogikk. Han har utgitt en rekke bøker og har undervist i emner som pedagogisk historie, ungdomskunnskap og vitenskapsteori.
Jens M. JohanssonJens M. Johansson
Jens M. Johansson
Jens M. JohanssonKjent for samtidslitteratur
Jens Martin Johansson er svensk-norsk journalist og forfatter. Han er oversatt til flere språk og har vunnet en rekke priser for sitt virke som journalist. I tillegg til sine skjønnlitterære utgivelser har Johansson gitt ut sakprosa og skrevet humor og drama for TV og film.
Tore Strand OlsenTore Strand Olsen
Tore Strand Olsen
Tore Strand OlsenKjent for tegneserieformidling
Tore Strand Olsen debuterte som tegneserieskaper i avisa Demokraten i 1988. Han har holdt en rekke tegneseriekurs for barn og unge. I 1997 ble han tildelt SPROING-prisen for “Tore Hund”, og i 2001 mottok han Kultur- og kirkedepartementets tegneseriepris for “Jeg, Arne Næss”.
Fredrik GræsvikFredrik Græsvik
Fredrik Græsvik
Fredrik GræsvikKjent for krigsjournalistikk
Fredrik Græsvik er journalist, aktivist, forfatter, regissør og programleder. Han har dekket flere titalls væpnede konflikter i Asia, Europa, Amerika og Afrika. Han har utgitt en rekke bøker om ulike internasjonale konflikter.
Arne Henning ÅrskaugArne Henning Årskaug
Arne Henning Årskaug
Arne Henning ÅrskaugKjent for god musikalkunnskap
Arne Henning Årskaug debuterte i 2015 med prosasamlingen “Utstyrstekstar” og arbeider som bibliotekar. Tekstene i debutboka er preget av språklig overskudd og er fulle av egenartede fortellergrep. I 2022 ga han ut “Skap & sørg - eksessar om gørra vi ber på”.
Ørjan KarlssonØrjan Karlsson
Ørjan Karlsson
Ørjan KarlssonKjent for spenning og fantasy
Ørjan har skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Han jobber som avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og kommer til oss for å snakke om krig.
Siv Tove Tangerud AnderssonSiv Tove Tangerud Andersson
Siv Tove Tangerud Andersson
Siv Tove Tangerud AnderssonKjent for lokalhistorieengasjement
Lokalhistoriker Siv Tove Tangerud Andersson har skrevet boka “Gunhild Bakke. Fra Bakkekroken til Målkroken” som kom ut i 2021. Siv Tove Tangerud Andersson har også skrevet boka “Gjellebekk skanse. En samling historier”, som kom ut i 2018.
Willy AagreWilly Aagre
Willy Aagre
Willy AagreKjent for lokalhistoriekunnskap
Willy Aagre er professor i pedagogikk og har undervist i emner som pedagogisk historie, ungdomskunnskap, fritidspedagogikk, karriereveiledning og vitenskapsteori. De to siste tiårene har han skrevet om lærerinner som bidro til å fornye skolen for hundre år siden.
Anders BørringboAnders Børringbo
Anders Børringbo
Anders BørringboKjent for journalistikk
I dag er journalist Anders Børringbo nyhetssjef i NRK i Oslo, men han vokste opp i Tønsberg på 1970- og 80-tallet og var med da moren, journalist Inger Lise Børringbo, intervjuet mange av byens personligheter. Opplevelsene er samlet i boka “Morn, Morn Tønsberg”, som ble utgitt i 2021.
Heidi Arnesen AustlidHeidi Arnesen Austlid
Heidi Arnesen Austlid
Heidi Arnesen AustlidKjent fra bokbransjen
Heidi Arnesen Austlid er direktør i Forleggerforeningen. I hele sitt yrkesliv har hun jobbet i skjæringspunktet mellom kunnskap, teknologi og politikk, og hun har bakgrunn fra blant annet Kunnskapsdepartementet.
Finn StenstadFinn Stenstad
Finn Stenstad
Finn StenstadKjent for tønsbergs litteraturliv
Finn Stenstad har siden 1981 vært litteraturkritiker og anmelder i magasiner, aviser og NRK. Fra 1998 har han vært Tønsbergs Blads hovedanmelder og litteraturkommentator. Høsten 2016 ble han tildelt Den norske forfatterforenings formidlingspris, og i 2017 ga han ut boka “Litteraturformidling”.
The PinkertonsThe Pinkertons
The Pinkertons
The PinkertonsKjent for topp stemning
Det kritikerroste bandet har gitt ut to album og turnert i Norge og Europa siden 2012. Deres siste plate “Poor Pretty Poet / Pretty Poor Poet”, med radiohiten “Need a Little Love”, fikk strålende anmeldelser.

SPONSORER og PARTNERE

Litterær hagefest på Løkken ville aldri vært mulig uten våre fantastiske partnere.

Frittord
NFFO
MidgardMedia

Vi bryr oss om ditt personvern, og benytter bare nødvendige og funksjonelle informasjonskapsler.  Les mer