ÅRETS FORFATTERE

Som alltid får vi besøk av en rekke spennende forfattere til hagefesten. Noen er allerede viden kjent fra offentligheten, mens andre er skjulte skatter og lokale aktører vi ønsker å løfte fram. Om du elsker krim eller lyrikk, sakprosa eller poetry-slam - på hagefesten finner du lesere og forfattere for enhver smak! Her er et lite utvalg av de mange ordkunstnerne du kan møte på årets hagefest.

Tor Åge BringsverdTor Åge Bringsverd
Tor Åge Bringsverd
Tor Åge BringsverdKjent for fabelprosa
Tor Åge Bringsværd (f. 1939) debuterte i 1970 og har et enormt forfatterskap med over 300 utgivelser. Mest kjent er han for sine sci-fi- og fantasy-flørtende voksenromaner.
Helene UriHelene Uri
Helene Uri
Helene UriKjent for romaner og språkvitenskap
Helene Uri (f. 1964) er forfatter og språkforsker. Hun bokdebuterte i 1995 med en ungdomsroman. Siden har hun utgitt en rekke bøker for både barn, ungdom og voksne.
Jostein GaarderJostein Gaarder
Jostein Gaarder
Jostein GaarderKjent for Sofies verden
Jostein Gaarder (f. 1952) debuterte i 1986, men fikk sitt virkelig store gjennombrudd med romanen ``Sofies verden`` som kom i 1991 og tok hele verden med storm. Gaarder har vunnet en rekke priser og blitt tildelt Brageprisens hederspris.
Ole MathismoenOle Mathismoen
Ole Mathismoen
Ole MathismoenKjent for naturvitenskapelig formidling
Ole Mathismoen (f. 1961) er journalist med spesielt miljø- og klimaproblemene som dekningsområde. Han ble i 2016 tildelt Bergesenprisen for god journalistikk på området miljø, energi og klima.
Marta BreenMarta Breen
Marta Breen
Marta BreenKjent for feminisme
Marta Breen (f. 1976) er sakprosaforfatter og journalist. Hun bokdebuterte i 2006. Siden har hun skrevet en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme, med ``Hvordan bli en (skandinavisk) feminist`` fra 2020 som den siste.
Anne Sverdrup-ThygesonAnne Sverdrup-Thygeson
Anne Sverdrup-Thygeson
Anne Sverdrup-ThygesonKjent for kunnskap om insekter
Anne Sverdrup-Thygeson (f. 1966) er professor i bevaringsbiologi ved NMBU. Hun debuterte som sakprosaforfatter i 2018 med ``Insektenes planet`` og har senere utgitt ytterligere 3 bøker. Hun har blitt tildelt Bonnevieprisen for sin formidling av biologifaget.
Gert NygårdshaugGert Nygårdshaug
Gert Nygårdshaug
Gert NygårdshaugKjent for romaner om økoterrorisme
Gert Nygårdshaug (f. 1946) bokdebuterte i 1966 med en diktsamling. I 1989 fikk han det store gjennombruddet med romanen ``Mengele Zoo``. Nygårdshaug har utgitt over 40 bøker, vunnet flere priser, og slipper i disse dager ut økoromanen ``Den grønne øya``.
Geir GulliksenGeir Gulliksen
Geir Gulliksen
Geir GulliksenKjent for romaner om menn og kjærlighet
Geir Gulliksen (f. 1963) er forfatter og forlagsredaktør. Som forfatter debuterte han med romanen ``Mørkets munn`` i 1986 og har siden utgitt nær 30 bøker i flere sjangere.
Eystein HanssenEystein Hanssen
Eystein Hanssen
Eystein HanssenKjent for krim og spenning
Eystein Hanssen (f. 1965) debuterte som spenningsforfatter i 2010 med ``De ingen savner``. Siden debuten har han utgitt ytterligere åtte spenningsromaner med vårens spionthriller ``Kokong`` som den siste.
Ørjan N. KarlssonØrjan N. Karlsson
Ørjan N. Karlsson
Ørjan N. KarlssonKjent for krim og spenning
Ørjan N. Karlsson (f. 1970) debuterte med spenningsromanen ``Gruve 13`` i 2004 og har siden utgitt ytterligere 19 romaner spredd over flere sjangere.
Heidi Mittun-KjosHeidi Mittun-Kjos
Heidi Mittun-Kjos
Heidi Mittun-KjosKjent for debutroman
Heidi Mittun-Kjos (f. 1972) er fra Oslo og debuterte med romanen ``Områder av særlig betydning`` i vinter. Hun arbeider som kreativ leder i et reklamebyrå.
Bjørn JohnsenBjørn Johnsen
Bjørn Johnsen
Bjørn JohnsenKjent for en sanselig skrivestil
Bjørn Johnsen (f. 1952) fra Mosjøen er en indieforfatter som debuterte i 2005 med romanen ``Menneskejerven``. Hans femte utgivelse ``Enok`` kom tidligere i år.
Sonja HoltermanSonja Holterman
Sonja Holterman
Sonja HoltermanKjent for krim og spenning
Sonja Holterman (f. 1971) er oppvokst i Sandnes, bosatt i Oslo. Hun debuterte i 2012 med kriminalromanen ``Presteskapet``. Hennes tredje krim ``Gå med meg`` kom i fjor.
Erling GreftegreffErling Greftegreff
Erling Greftegreff
Erling GreftegreffKjent for krim og spenning
Erling Greftegreff (f. 1969) er bosatt på Gran og arbeider som politioverbetjent. Han debuterte i 2016 med kriminalromanen ``Trekkfuglene``, og for kort tid siden ble hans tredje krim ``Rovdyr`` sluppet.
Ståle DingstadStåle Dingstad
Ståle Dingstad
Ståle DingstadKjent for litteraturvitenskap
Ståle Dingstad (f. 1965) bor på Tjøme og er professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo. Hans utgivelse ``Knut Hamsun og det norske Holocaust`` skapte store debatter da den kom i vår.
Erik NakkerudErik Nakkerud
Erik Nakkerud
Erik NakkerudKjent for en bok om sin mor
Erik Nakkerud (f. 1990) er psykolog og doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo. Han bokdebuterte i vår med sakprosaboken ``Min psykotiske mamma``.
Sunniva M. RolighetenSunniva M. Roligheten
Sunniva M. Roligheten
Sunniva M. RolighetenKjent for en ny litterær stemme
Sunniva M. Roligheten (f. 2000) fra Larvik debuterte i vår med den skjønnlitterære romanen ``Når alt er av papir``. Hun har tidligere jobbet for Operasjon Dagsverk, men er nå student.
Eivind Grip FjærEivind Grip Fjær
Eivind Grip Fjær
Eivind Grip FjærKjent for en ny litterær stemme
Eivind Grip Fjær (f. 1988) fra Trondheim, bosatt i Oslo, debuterte for en knapp måned siden med romanen ``Det stemmer ikke``. Han er stipendiat ved Universitetet i Oslo.
Willy AagreWilly Aagre
Willy Aagre
Willy AagreKjent for brede kunnskaper
Willy Aagre (f. 1949) er professor i pedagogikk. Han har utgitt en rekke bøker og har undervist i emner som pedagogisk historie, ungdomskunnskap og vitenskapsteori.
Moloud HajizadehMoloud Hajizadeh
Moloud Hajizadeh
Moloud HajizadehKjent for medieaktivisme
Moloud Hajizadeh fra Iran er Larviks nyeste fribyforfatter. Journalisten ble tidligere i år dømt til fengsel for å ha postet negative artikler rundt regimets bruk av makt.
Pål Arnold HalumPål Arnold Halum
Pål Arnold Halum
Pål Arnold HalumKjent for rå slampoesi
Pål Arnold Halum (f. 1972) fra Tønsberg, nå bosatt i Drammen, er en meget anerkjent slampoet. Ved siden av arbeider han som frivillig ved Kirkens Bymisjon i Drammen.
Bernt EggenBernt Eggen
Bernt Eggen
Bernt EggenKjent for lokalt litteraturengasjement
Bernt Eggen (f. 1944) er journalist og forfatter. Han er velkjent bokbader og var med på å stifte både Tunsberg Litterære Selskap (og tidsskriftet Kult) og Litteraturuka i Vestfold.
Glenn JohansenGlenn Johansen
Glenn Johansen
Glenn JohansenKjent for krim og spenning
Glenn Johansen jobber til vanlig i Posten, programmerer sceneprogram for hagefesten og debuterte i fjor med sin første krimroman til strålende kritikker og tilbakemeldinger.
Harald FougnerHarald Fougner
Harald Fougner
Harald FougnerKjent for forlagsarbeid
Harald Fougner er strategi- og markedsdirektør i Gyldendal Forlag. Han har tidligere bekledd en rekke roller i det store forlagshuset som blant annet redaktør og digital strateg.

SPONSORER og PARTNERE

Litterær hagefest på Løkken ville aldri vært mulig uten våre fantastiske partnere.

Frittord
NFFO
MidgardMedia

Vi bryr oss om ditt personvern, og benytter bare nødvendige og funksjonelle informasjonskapsler.  Les mer